Bibliotheekprogramma

Lezen is een waardevol en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind, ook gebaren hebben een positief effect op de taalontwikkeling van een kind. Gebaren geven een kind een extra manier om te communiceren, waardoor ze eerder een 'stem' krijgen.

Door gebruik te maken van deze extra vorm van communiceren zal een kind al snel met gebaren kunnen aangeven wat het ziet, wil, voelt en/of beleefd. Gebaren helpen ouders / opvoeders effectiever te reageren op de behoeften van kinderen, het vermindert frustraties en het verbetert de onderlinge band.

Gebaren met je kind biedt bibliotheken een uitgebreid programma over lezen en gebaren voor ouders / opvoeders en kinderen.

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met Gebaren met je kind.


1. Workshop Voorlezen met gebaren! voor ouders / opvoeders

Deze workshop duurt ongeveer 2 uur (met 1 pauze). We beginnen met een gezamenlijke introductie over gebaren met kinderen, de voordelen en tips om met gebaren aan de slag te gaan en zal ik jullie zo'n 25 gebaren leren. Daarna gaan we actief met de gebaren en voorlezen aan de slag en leren we de gebaren bij een aantal bekende kinderliedjes. Ook geef ik tips en advies over hoe jullie de gebaren het beste toe kunnen passen in verschillende situaties en over de dag. Er is voldoende ruimte voor vragen, zowel tijdens als na de workshop.

Kosten: 178,50 euro 
Reiskosten: 0,19 cent per kilometer


2. Workshop Voorlezen met gebaren! voor ouders / opvoeders met kinderen

Deze workshop duurt ongeveer 1 uur, waarin we samen gaan gebaren. Samen met de kinderen en hun ouder / opvoeder gaan we lezen, zingen, spelen en zoveel mogelijk gebaren maken. De kinderen en ouders / opvoeders maken spelenderwijs kennis met de gebaren.

Kosten: 59,50 euro 
Reiskosten: 0,19 cent per kilometer


3.
Cursus Voorlezen met gebaren! voor ouders / opvoeders met kinderen

Een cursus van vijf weken Voorlezen met gebaren!.

In deze cursus van vijf weken komen we iedere week 1 uur gebaren met kinderen en hun ouder / opvoeder. Samen lezen, zingen, spelen en zoveel mogelijk gebaren leren! Iedere week nieuwe gebaren, maar ook veel herhaling en een vaste structuur. De kinderen en hun ouder / opvoeder maken spelenderwijze kennis met het gebaren.

Kosten: 238,00 euro
Reiskosten: 0,19 cent per kilometer


Aanmelden

 

Contact

Heb je een vraag, of wil je meer weten?

Bel ons op nummer: 06 - 475 89 671 of stuur ons een mail, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Opheffing webshop!!!

Vanaf maandag 15 augustus 2016 zijn alle artikelen (muv Lotte & Max) sterk afgeprijsd! Waarom? Omdat we hebben besloten de webshop te gaan sluiten... Jammer, maar helaas niet meer te combineren met een gezin, werk, studie en stage. Wel blijven we gewoon workshops aanbieden en vind je ons op leuke beurzen en congressen.

Vanaf nu geldt, OP = OP.
(Dit geldt ook voor de artikelen van Lotte & Max!)

Agenda

Agenda:

17 september 2016:
We geven een workshop op het Kiindfestival

24 september 2016:
We geven 2 workshops en hebben een stand op het gastoudercongres

Train de trainer

Wil je ook graag cursussen en workshops in gebaren met kinderen geven?!
Dat kan!!!

Wij zijn nog op zoek naar trainers in en om:
Friesland
Noord-Brabant 

Wil je meer weten en/of je opgeven, stuur ons een
mail.

Gebaren met je kind is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 08225526.